Decoratie-tips voor jouw sfeerhaard!

10-voor-en-nadelen-elektrische-haard

Natuurlijk zorgt een open haard op zichzelf al voor meer sfeer in de ruimte, maar de nodige decoratie-tips zijn altijd welkom!

De elektrische open haard van De Sfeerhaard geeft direct een warme sfeer en tovert een ruimte gelijk helemaal om. En dat allemaal op een energiezuinige manier! Maar hoe zorg je ervoor dat je nog een beetje extra sfeer in huis kunt creëren? Denk bijvoorbeeld aan extra accessoires! Welke? Lees het in onze blog met decoratie-tips!

Een poef of luie stoel naast de inzethaard

Onze elektrische sfeerhaarden bieden behalve een mooi veilig vuur ook nog eens echte warmte! Hier kan je natuurlijk optimaal van genieten als je lekker dichtbij komt zitten op een poef of luie stoel, met een goed boek of een lekkere kop koffie.

Op een poef of luie stoel kun je comfortabel zitten, maar het geeft ook meer sfeer aan de ruimte. Vooral als je een leuk kussen op de stoel legt of een plaid er overheen hangt. Zo heb je een leuke plek om te zitten en een mooi stuk meubilair.

Een poef kan een lege hoek in de kamer goed opvullen en al helemaal in combinatie met een grote plant! Een luie stoel is ook helemaal perfect om op te zitten als je lekker even een momentje op de dag neemt voor jezelf. Hierin kun je helemaal lekker wegzakken. Pak er een tijdschrift bij of zet Netflix maar aan!

Planten of bloemen

Bloemen of planten zijn altijd leuk om naast de elektrische sfeerhaard neer te zetten! Dit brengt wat kleur in de kamer en is dus het ultieme accessoire voor bij de haard.

Zo kun je ervoor kiezen om de plant gewoon op de grond te zetten in een mooie pot, of ervoor kiezen om deze op een krukje neer te zetten. Dit is natuurlijk ook te combineren met andere planten, zodat jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of hal er lekker levendig uitziet.

Nep of echt?

Ga je voor een echte of neppe plant? Het is maar net wat je leuk vindt, maar het ligt er ook aan hoe dicht je de plant bij de open haard wilt zetten. Namelijk niet alle planten kunnen goed tegen de warmte die wordt afgegeven en en je wilt natuurlijk niet dat de plant het niet overleeft. Dat zou zonde zijn! Een echte plant kan natuurlijk ook prima, maar dit heeft wel een extra stukje verzorging nodig. Let bij een echte plant ook altijd op hoe goed deze tegen licht en warmte kan.

Een spiegel, kaarsen of een kleed bij de sfeerhaard

Een spiegel in de woonkamer of slaapkamer is altijd handig, maar ook heel mooi! Dit creëert meer diepte in de kamer en hierdoor lijkt de kamer gelijk een stukje groter. Altijd mooi meegenomen! Er zijn natuurlijk enorm veel spiegels om uit te kiezen, maar het is altijd mooi als deze goed past binnen de rest van het interieur. Daarbij is het niet alleen een mooie accessoire, maar het is ook handig als je nog even snel wilt kijken of je haar goed zit voordat je de deur uit gaat.

Zet een stel mooie kaarsen neer bij de open haard en creëer een romantische sfeer! Houd het subtiel met witte kaarsen en een sobere kandelaar, of ga all the way met felle kleurtjes en een barok kandelaar. Kijk maar eens in een interieurzaak in de buurt: er is vaak volop keuze tussen allerlei gekleurde kaarsen en uiteenlopende kandelaren.

Een kleed voor de open haard is lekker warm en sfeervol. Natuurlijk zorgt de elektrische sfeerhaard al voor voldoende warmte, maar een kleed kan lekker zijn voor de echte koukleumen onder ons! Ook is een kleed lekker comfortabel aan de voeten: het voelt een stuk fijner aan dan die harde houten of stenen vloer.

Een energiezuinige inzethaard voor extra sfeer in huis

Op zoek naar een beetje extra sfeer in huis deze koude dagen? Kies dan voor een van onze sfeerhaarden! Wij hebben drie modellen in ons assortiment in verschillende afmetingen, passend in de woonkamer, keuken, slaapkamer of andere ruimte! Bekijk ze hier:

Wij wensen je veel plezier met het decoreren van jouw sfeerhaard en sfeervolle winterdagen!

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.