Sfeerhaard kopen: ga voor veiligheid en gezondheid!

sfeerfoto

We weten gelukkig steeds meer over gezondheidsrisico´s in het dagelijks leven. Hierdoor kunnen we persoonlijke veiligheidsrisico´s verkleinen en de gezondheid verbeteren. Zo weten we inmiddels dat open haarden en houtkachels qua gezondheid veel nadelen met zich meebrengen. Ze verspreiden fijnstof en nog zo’n 500 andere stoffen die schadelijk zijn.

Het is zelfs zo nadelig dat in sommige gemeenten een open haard of houtkachel verboden is. In Londen is het bezitten van een open haard of houtkachel nota bene sinds 1956 verboden. De wetgeving in ons land is nog in voorbereiding als het over het stoken van hout gaat. Er is veel voorlichting, maar er zijn geen wettelijke restricties. In sommige appartementen zie je al wel een verbod op gashaarden en open haarden vanwege brandgevaar.

Een veilig alternatief voor een open haard?

Zoek jij een veilig alternatief voor een open haard? Die is er! De elektrische sfeerhaard is het ideale alternatief: qua uiterlijk en sfeer hetzelfde (maar dan wat moderner) en een stuk veiliger voor de gezondheid en zonder veiligheidsrisico´s. Voor een elektrische sfeerhaard heb je geen afvoerkanaal voor rookgas nodig; je hebt alleen maar een stopcontact nodig.

Schadelijke stoffen bij ouderwetse haarden

Met een elektrische sfeerhaard heb je minder risico´s qua brandveiligheid en blijft de luchtkwaliteit hetzelfde. Naast brandveiligheid en een goede luchtkwaliteit is er nog een voordeel: je hebt geen last van fijnstof of andere schadelijke stoffen.

Fijnstof is luchtvervuiling, waarbij chemische deeltjes kleiner dan 10 micrometer door de lucht zweven. Inademing is schadelijk voor de gezondheid en leidt bij luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten tot verergering van de symptomen. Bij kinderen heeft fijnstof invloed op de ontwikkeling van de longen.

Geen gevaarlijke stoffen in elektrische sfeerhaard

Bij de elektrische inzethaarden van De Sfeerhaard maken we geen gebruik van gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Hier letten wij op gedurende het gehele productieproces. Daarnaast voeren wij met regelmaat inspecties en controles uit om de veiligheid van onze elektrische haarden te kunnen blijven waarborgen: voor u en onszelf.

Onze producten bevatten nikkel, maar ook hier houden wij ons consequent aan de aanbevolen limieten, die regelmatig worden gecontroleerd en getest. Zo voorkomen wij allergische reacties en waarborgen wij de veiligheid.

Elektrische inzethaard veilig voor kinderen?

Heeft u kinderen in huis? Dan wilt u voor de aanschaf van een elektrische sfeerhaard natuurlijk weten of deze veilig is voor het gehele gezin.

Onze elektrische inzethaarden verwarmen uw ruimte (woonkamer, keuken, hal, slaapkamer) op een veilige manier. Onze haarden hebben geen echt vuur en zijn daardoor veel veiliger dan de traditionele open haard of een gashaard. Kinderen kunnen zich dus niet aan vuur branden. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij. Een haard die elektrisch werkt, is dus ideaal als u kinderen heeft en u hoeft zich tevens geen zorgen te maken met huisdieren in huis.

Veilig vlammenspel

Met een elektrische sfeerhaard in huis kunt u (met de kinderen!) dus zorgeloos genieten van een mooi vlammenspel! Benieuwd naar het assortiment van De Sfeerhaard? Wij bieden drie modellen, namelijk:

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe veilige elektrische haard!

 

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.