Stroomverbruik Elektrische Haard: wat kan ik verwachten?

Verschillen open haard of elektrische sfeerhaard

Een elektrische haard is een geweldig alternatief voor een open haard. De haard is makkelijk te plaatsen, erg veilig en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Met een elektrische haard creëer je sfeer in huis en kan je genieten van warmte. Een elektrische haard werkt op stroom. Maar hoe zit met het stroomverbruik van een elektrische haard? In deze blog vertellen we je wat het stroomverbruik van onze elektrische haarden ongeveer is en wat dit gaat kosten. Lees snel verder!

Een energiezuinige haard

Een elektrische haard is een goede keuze als je de kosten laag wilt houden, maar toch wilt genieten van de sfeer van een haard én van warmte. Een elektrische haard is energiezuinig, waardoor de kosten laag blijven. De kosten van een open haard of een gashaard liggen vaak hoger dan de energierekening voor het gebruik van een elektrische haard.

De sfeerhaarden van De Sfeerhaard zijn erg energiezuinig. Het indrukwekkende vlammen effect wordt gecreëerd met LED-lampen, een van de meest energiezuinige lampen die er bestaan. De lampen verbruiken maximaal 10 Watt. Onze sfeerhaarden hebben dan ook energielabel A.

Stroomverbruik van een elektrische haard met verwarming

Bepaalde modellen sfeerhaarden van De Sfeerhaard geven ook warmte af. Deze elektrische haarden hebben twee warmte functies. Uiteraard geldt, hoe hoger de verwarming, hoe meer energie de elektrische haard verbruikt. De verwarming verbruikt 750W tot 1500W bij de hoogste stand. Hij verwarmt tot wel 28 graden celsius. Lekker warm dus! Wanneer je de elektrische haard één uur op de hoogste stand gebruikt kost dat je ongeveer € 0,33. Uiteraard hangt dit af van je energieleverancier. Deze kosten zijn lager dan het aanvullen van gas voor een gashaard of het kopen van hout en het onderhoud van een traditionele open haard.

Verbruik van onze elektrische haard zonder verwarming

Heb je alleen behoefte aan de gezellige sfeer van de haard? Dan kan je de verwarming met een druk op de knop uitzetten. Wanneer je alleen het indrukwekkende vlammeneffect gebruikt is het verbruik veel lager en dalen de energiekosten. Het verbruik van een van onze sfeerhaarden is ongeveer 10W als de verwarming niet aan staat. Dat komt neer op slechts € 0,01 voor vier uur gebruik van de sfeerhaard. Geen reden dus om niet elke dag van de gezellige sfeer te genieten!

Een elektrische haard van De Sfeerhaard

We hopen je op door middel van deze blog een beter beeld te hebben gegeven over het stroomverbruik van een elektrische haard. Op DeSfeerhaard.nl bieden we zoals eerder vernoemd diverse XXL sfeerhaarden. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en maten waardoor er voor ieder interieur een geschikte haard beschikbaar is. Elk van onze elektrische haarden werkt op LED-verlichting en is energiezuinig. Wacht niet langer en verrijk jouw interieur met een prachtig en duurzame sfeerhaard!

Onze haarden 

Geef een antwoord