Wat zijn de voordelen van een inzethaard?

sfeerfoto

Een inzethaard heeft erg veel voordelen vergeleken met een klassieke open haard en andere haarden. We vertellen je er in deze blog graag meer over.

De voordelen van een inzethaard

Een inzethaard kost geen moeite

Er komt bij een traditionele open haard nogal wat kijken. Ten eerste heb je hout nodig en moet je het vuur aanmaken voordat je van de warmte en sfeer van de open haard kan genieten. Ten tweede kan er  roet vrijkomen dat je weer moet opruimen en de schoorsteen moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Met een inzethaard kan je genieten van dezelfde sfeer en warmte, zonder dat je al deze moeite hoeft te doen. Je bespaart zo op tijd én geld.

Een inzethaard is overal te plaatsen

Voor een inzethaard heb je alleen maar een stopcontact nodig. De haard kan daardoor in bijna elke ruimte in huis of op werk worden geplaatst. Een inzethaard is daarom ook populair in de slaapkamer, in de keuken en op kantoor. Je kan nu overal sfeer creëren met een inzethaard.

Een inzethaard is makkelijk te installeren

De installatie van een inzethaard is niet ingewikkeld en kan je daarom zelf uitvoeren. Je hangt de haard op aan de muur en doet de stekker in het stopcontact. Klaar is Kees! Slechts met een druk op de knop zet je de inzethaard aan en kan je genieten van de vlammen en de warmte.

Een inzethaard is erg stijlvol

Een inzethaard ziet er erg stijlvol uit. De inzethaarden die we op DeSfeerhaard.nl verkopen hebben een strak design en de inzethaarden zijn in wit of zwart verkrijgbaar. Zodat je de kleur kan kiezen die het beste bij jouw smaak past. Een inzethaard brengt direct sfeer in de ruimte!

Een inzethaard is veilig

Een inzethaard is zo populair omdat het erg veilig alternatief is voor een traditionele open haard. Vooral voor gezinnen met kinderen of mensen met huisdieren is een traditionele open haard gevaarlijk. Je moet altijd in de kamer bij het vuur blijven om het in de gaten te houden. Bij een inzethaard is dat niet nodig. De haard geeft warmte af, maar de warmte elementen zitten veilig aan de achterkant verstopt zodat je je niet aan de haard kan branden. Daarnaast zijn de vlammen niet echt en kan je zonder je te bezeren je hand er doorheen halen. Bijkomend voordeel van de inzethaard is dat er ook geen gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen, wat bij een traditionele haard wel het geval is.

De warmte van een inzethaard is instelbaar

Een inzethaard werkt met verwarmingselementen en de warmte kan je daardoor zelf instellen. Zelfs als je alleen van de sfeer van de vlammen wilt genieten kan dat.

Een inzethaard is energiezuinig

Een inzethaard werkt op elektriciteit en verbruikt weinig energie. Daardoor is het een goedkope manier van verwarmen. Elektrisch verwarmen kost ongeveer 12 cent per uur. Dat valt erg meer vergeleken met de prijs van hout of met de prijs van gas voor een gaskachel.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een inzethaard. Neem vooral een kijkje in ons aanbod aan elektrische sfeerhaarden.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie