Welke inzethaard past bij mijn woning?

sfeerfoto woonkamer

Een inzethaard is een haard die in een bestaande, of nieuw te maken schouw of cinewall geplaatst kan worden. Een inzethaard wordt daarom ook wel een inbouwhaard genoemd. Vaak plaatst men een inzethaard in een bestaande schouw van een oude open haard. Maar er zijn ook inzethaarden die geen schouw nodig hebben en die niet in de muur worden geplaatst, maar tegen de muur aan. Welke inzethaard bij jouw woning past hangt af van verschillende elementen. We vertellen je er in deze blog meer over.

Wil je de haard in de muur geplaatst hebben?

Zoals hierboven omschreven staat zijn inzethaarden van oorsprong haarden die in de muur worden geplaatst. Wil jij graag dat de haard in de muur geplaatst wordt? Dan is dit de eerste voorwaarde om rekening mee te houden als je de inzethaard uitkiest. Maar er zijn ook inzethaarden die tegen de muur aan geplaatst kunnen worden. Zo is het niet nodig om een uitsparing te maken. Op DeSfeerhaard.nl bieden wij verschillende inzethaarden die direct aan de muur bevestigd kunnen worden.

Wil je een haard die werkt op vuur, gas of elektriciteit?

Er is een groot aanbod aan haarden op de markt. En ook qua manier van verwarmen is er een groot aanbod. Er zijn klassieke inzethaarden waarbij hout nodig is als brandstof. Maar er zijn ook moderne alternatieven als een kachel die op gas werkt of een elektrische haard. In alle drie de gevallen is er sprake van warmte en vlammen. Bij een elektrische haard zijn deze vlammen echter kunstmatig, waardoor een elektrische haard erg veilig is.  Elke soort brandstof heeft zo weer zijn voor en nadelen. Het is daarom goed om te bedenken welke brandstof jij verkiest bij het kiezen van de juiste inzethaard.

Een haard met hout als brandstof

Hout is de traditionele brandstof voor een haard. De echte vlammen zijn erg gezellig en het ruikt zo lekker. Maar hout als brandstof heeft ook nadelen. Zo is het relatief duur, duurt het even voordat het vuur aan is en heb je een afvoersysteem nodig voor de rook. Ook kan er bij het verbranden van hout gevaarlijke stoffen vrijkomen. Daarnaast is een inzethaard die werkt op hout vaak erg heet aan de buitenkant en daardoor gevaarlijk voor huisdieren en kinderen.

Een haard met gas als brandstof

Een haard met gas als brandstof is een makkelijker alternatief voor een houthaard. Je kan een gashaard vaak met een afstandsbediening aanzetten waarna je geniet van echte vlammen. Het nadeel van een gashaard is dat ze niet heel veel warmte afgeven en daardoor kan je de gashaard niet als hoofdverwarming gebruiken. Bij een gashaard heb je ook een rookkanaal nodig. Een ander alternatief is de bio-ethanolhaard, bij deze haarden is er geen rookkanaal nodig en je kan de haarden vaak verplaatsen. We spreken dan ook niet meer van een inzethaard. Maar deze haarden geven niet heel veel warmte af, ze zorgen vooral voor sfeer.

Een elektrische inzethaard

Dit is de winnaar als het gaat om gemak! Omdat een elektrische haard op elektriciteit werkt is het verder niet nodig om gas of houtblokken aan te vullen. Met één druk op de knop zet je de haard aan en kan je genieten van sfeervolle vlammen én heerlijke warmte. Ook is het bij een elektrische inzethaard niet nodig om een rookkanaal te hebben. Een erg praktische optie! Er zijn elektrische haarden die ingebouwd kunnen worden, maar ook elektrische haarden die direct aan de muur kunnen worden bevestigd.

Welke inzethaard vind je mooi?

Er is een groot aanbod aan inzethaarden en je hebt dan ook de keuze uit verschillende stijlen en ontwerpen. Qua kleur kan je het beste rekening houden met de rest van het interieur. Kies voor een kleur sfeerhaard die bij de rest van het interieur past. Daarnaast heb je ook de keuze uit hoekhaarden of haarden die recht zijn en zijn er inzethaarden in diverse afmetingen verkrijgbaar. Op DeSfeerhaard.nl vind je moderne elektrische haarden in de kleuren wit en zwart en met diverse afmetingen.

Een elektrische haard van DeSfeerhaard.nl

Dit zijn de verschillende opties die goed zijn om te overwegen als je een inzethaard wilt aanschaffen. Heb je nog vragen?  Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de elektrische haarden van DeSfeerhaard.nl.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie