Geeft een elektrische haard warmte af?

Elektrische haard met warmte

Je vraagt je misschien af, geeft een elektrische haard warmte af? Daar geven we je graag antwoord op in deze blog. Het antwoord is: ja! Eén van onze modellen wel! Wil jij weten hoe deze elektrische haard werkt en hoe deze zorgt voor warmte? Lees dan snel verder!

Wat is een elektrische haard?

Elektrische haarden werken, zoals je waarschijnlijk al verwacht, volledig op elektriciteit. Dat geldt ook helemaal voor de elektrische haard met warmte. Als je denkt dat dit ten koste gaat van de sfeer die het geeft, heb je het mis. Een elektrische haard is een geweldig alternatief voor de klassieke haarden. Ze hebben dan ook veel voordelen. We vertellen je er graag meer over.

De haard is een praktische haard

Daarbij is dit type haard ook erg praktisch in gebruik. De haard hoeft enkel aan een stevige wand te worden gemonteerd. Daarna is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de haard aanzetten. Wanneer je de haard niet enkel voor sfeer wilt, is het goed om te weten dat ook het verwarmen gemakkelijk gedaan is. De elektrische haard die warmte afgeeft beschikt over een warmte-element. Met een druk op de knop zet je dit element aan en kan de haard beginnen met verwarmen tot wel een temperatuur van 28 graden Celsius. Geen gedoe met gas of het sjouwen van houtblokken. Ideaal!

Voor een elektrische haard is overigens geen schoorsteen of rookkanaal nodig, dat kan je een flinke verbouwing schelen!

De elektrische haard met warmte is een veilige haard

Een elektrische sfeerhaard is erg veilig. Er komen namelijk geen echte vlammen bij kijken. De haard maakt gebruik van led-lampjes die het vuur nabootsten en zeer realistische vlammen creëren. De warmte van de haard komt van het warmte-element. Voor de veiligheid zit deze aan de achterkant van de haard gemonteerd, waardoor je jezelf hier niet aan zult branden. Wanneer er huisdieren en/of kinderen in het spel zijn is dit ideaal!

Ondanks dat er geen vlammen bij deze haard komen kijken, vraag je je wellicht af of er toch brandgevaar bij deze elektrische haard met warmte is. Deze haard is volledig veilig. De haard is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting. Ook is de haard voorzien van alle nodige keurmerken!

Een stijlvolle haard: Vancouver

De elektrische haard met warmte waar we het de hele tijd over hebben, is onze wandhaard Vancouver. De haard is stijlvol en een echte toevoeging aan jouw interieur. De haard heeft een lijst met een breedte van 13,5 cm, wat zorgt voor een strakke afwerking. De vlammen van de haard kunnen in drie verschillende kleuren worden ingesteld: oranje, blauw en multicolor.

Onze Vancouver haard is verkrijgbaar is zes verschillende formaten: 110, 128,152, 182, 210 en 142 cm. Daarbij heb je bij een aantal formaten naast de kleur zwart ook de keuze voor wit of zelfs een spiegelvariant. Zo is er voor ieder interieur een geschikte elektrische haard met warmte.

Elektrische haard met warmte-element bestellen?

Op De Sfeerhaard bieden we naast de Vancouver verschillende andere elektrische sfeerhaarden aan. Met keuze uit diverse maten en kleuren zoals zwart en wit. Wanneer je bij ons een elektrische haard bestelt geniet je van verschillende voordelen. Zo leveren we, als je vóór 16:00 bestelt, de volgende dag de sfeerhaard bij jouw thuis! Daarnaast bieden we binnen Nederland gratis bezorging en geniet je van 5 jaar garantie. Bekijk de elektrische haarden van De Sfeerhaard.

Weet je niet zeker welke elektrische haard het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag advies.

Onze sfeerhaarden met warmte-element

Geef een antwoord